Blog

VEDLEJŠÍ ÚČINKY ANABOLICKÝCH STEROIDŮ

 

Vedlejší účinky anabolických steroidů: Co byste měli vědět

Anabolické steroidy jsou syntetické látky, které napodobují mužský hormon testosteron. Používají se pro zvýšení svalové hmoty a zlepšení sportovního výkonu. Přestože mohou přinést rychlé výsledky, jejich použití je spojeno s řadou vedlejších účinků.

Fyzické vedlejší účinky anabolických steroidů

Jedním z nejčastějších vedlejších účinků anabolických steroidů je akné a mastná pleť. U mužů může dojít k zvětšení prsou (gynekomastie), zatímco ženy mohou zaznamenat prohloubení hlasu a růst ochlupení. Dalším významným rizikem je poškození jater, které může vést k vážným onemocněním jako je jaterní rakovina. Užívání anabolických steroidů může také způsobit kardiovaskulární problémy, jako je vysoký krevní tlak a zvýšené riziko srdečního infarktu.

Psychologické vedlejší účinky anabolických steroidů

Anabolické steroidy mohou mít také vážné psychologické vedlejší účinky. Mezi ně patří agresivní chování, známé jako “roid rage”, deprese a úzkost. Někteří uživatelé mohou také pociťovat zvýšenou podrážděnost a nepřátelství. V extrémních případech může užívání steroidů vést k psychotickým epizodám a sebevražedným myšlenkám.

Závislost na anabolických steroidech

Dalším důležitým aspektem je možnost vzniku závislosti na anabolických steroidech. Užívání těchto látek může vést k fyzické a psychické závislosti, což znamená, že uživatelé mohou mít potíže přestat je používat i přes vědomí jejich škodlivých účinků. Závislost může také způsobit abstinenční příznaky, jako je únava, ztráta chuti k jídlu, nespavost a deprese.

Jak snížit rizika

Jediným jistým způsobem, jak se vyhnout vedlejším účinkům anabolických steroidů, je jejich neužívání. Pokud se rozhodnete pro jejich užívání, je důležité konzultovat tento krok s lékařem a pravidelně sledovat své zdraví. Informovanost a opatrnost jsou klíčové k minimalizaci rizik spojených s těmito látkami.

 

ZÁKLADY O INZULÍNU​​
Shopping cart
Sign in

No account yet?


Odebírej i ty novinky na našem e-shopu

Buďte první, kdo se dozví o našich nejnovějších trendech a získejte exkluzivní nabídky​